Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς

Για άλλη μία χρονιά δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε στη μικρή μας  καλοκαιρινή γιορτούλα. Όλα ήταν έτοιμα.. ο καιρός σύμμαχός μας, οι γονείς δίπλα μας και οι μαθητές έτοιμοι να παρουσιάσουν με τον κύριο Απόστολο Σκρέκα χορούς από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.
Μπράβο παιδιά!!!


Κι όπως όλα τα ωραία έτσι τελείωσαν και οι μαθητές της Στ΄τάξης το Δημοτικό .

Στο καλό παιδιά !!!.Κάθε καινούριο και άγνωστο μας... τρομάζει στην αρχή. Έχετε τα εφόδια για  να πετύχετε το καλύτερο για τη ζωή σας!!!

Παρουσίαση Σχοικών Δραστηριοτήτων

Στις 5 Ιουνίου συμμετείχαμε κι εμείς όπως και άλλα πολλά σχολεία του νομού μας στην Παρουσίαση Σχολικών Δραστηριοτήτων  στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς .
Οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν το τραγούδι "Λέμε ναι" . Τους στίχους τους έγραψαν μόνοι τους , ενώ η μουσική βασίστηκε στον "Ύμνο των Μαύρων Σκυλιών", του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Τους μαθητές συνόδεψε με την κιθάρα του ο κ.Φώτης Τεπελίδης.
Οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης παρουσίασαν  την εργασία τους "Ενέργεια και Περιβάλλον" και μία μικρή ταινία  βασισμένη στο κόμικ που είχαν γράψει "Η γη αρρώστησε"Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Όσα μόνος δεν μπορώ... με τους φίλους κατακτώ

Ένα πρόγραμμα για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς σε συνεργασία με το φορέα του  ΝΗΡΕΑ ,υλοποιήθηκε τη χρονιά του 2013- 2014 στο σχολείο μας. Στο πρόγραμμα των "ομοτίμων"  συμμετείχαν γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί. Μετά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ακολούθησε η επιμόρφωση των μαθητών της Ε  και Στ  και η διαχυση στα άλλα τμήματα του σχολείου.
 Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις των γονέων με την ψυχολόγο .
Ήταν ένα πρόγραμμα με πολύ παιχνίδι, συζήτηση, προβληματισμό και εκπλήξεις... Ήταν ένα πρόγραμμα που άρεσε σε όλους .
Το κλείσιμο αυτού του προγράμματος έγινε στις 10 Ιουνίου στην πλατεία Ειρήνης με τη συμμετοχή του Νηρέα και τν σχολείων που συμμετείχαν.
Εμείς φυσικά δεν λείψαμε εκεί. Δώσαμε το παρόν με τα παιχνίδια που ετοίμασαν οι μαθητές της Ε και Στ τάξης.
 Το Φιδάκι, Παροιμίες για τους φίλους, Καραβάκιαμε σημαδούρες, Ζωγραφίζω το φίλο μου, ήταν τα παιχνίδια με τα οποία συμμετείχαν οι μαθητές μας στη γιορτούλα  της Πλατειας Ειρήνης.